Nauka

Obnavljanje normalne funkcije gonade – proizvodnje oocita/ jajnih ćelija ili ćelija sperme, neophodno za reprodukciju i hormone kao i za pravilno funkcionisanje celog tela, zavisi od različitih elemenata.

Gonade moraju sadržati adekvatne ćelije koje će se razviti u jajne ćelije i ćelije sperme. Ovi organi takođe proizvode hormone, pod uslovom da postoje adekvatni kontrolni mehanizmi (najviše faktori rasta) i prava količina energije za takve zahtevne procese koje kontrolišu veoma strogi genetski mehanizmi.

Cilj tehnologije koja se koristi za podmlađivanja jajnika je da se zaustavi smanjenje plodnosti koje je povezano sa starenjem i propratne komplikacije, kao i smanjenje funkcije jajnika uzrokovano patološkim stanjima. U takvim slučajevima se preporučuje reimplantacija jajnog tkiva kao potencijalne terapije i banka oocita za anticipirani premor gameta.

SEGOVA je u potpunosti autologni, organski program koji izbegava upotrebu hemikalija i lekova. Tokom procedure kreiramo lični program ishrane i fizičke aktivnosti za pacijente sa ciljem da se potpomognu gonade po pitanju stvaranja elemenata potrebnih za proizvodnju novih jajnih ćelija i pravilnu funkciju postojećih endokrinih i hormonskih proizvodnih ćelija.

TIM
Prof.-Dr.-Aleksandar-Ljubic
Prof. Aleksandar Ljubić MD PHD
Founder and Medical Director
Dr.-Dzihan-Abazovic
Džihan Abazović MD
Research Director
segova-team-logo
Prof. Dušan Marić MD PHD
Medical Advisor
segova-team-logo
Prof. Dušan Vučetić MD PHD
Blood Management and Transfusion Specialist
segova-team-logo
Prof. Tatjana Božanović MD PHD
Gynecology Specialist
Dr.-Borivoje-Karadzic
Borivoje Karadžić MD
Surgery Specialist
Dr.-Milena-Pandurovic
Milena Pandurović MD
Anesthesiology and Intensive Care Specialist
Dr.-Andjela-Perovic
Andjela Perović MD
Medical Assistant
segova-team-logo
Debora Stefik
Molecular Biology Specialist
Dr. Ana Gifing
Ana Gifing MD
Nutrition Specialist
segova-team-logo
Angelka Pešterac
Physiotherapy Specialist
Marija-Stanimirovic-Antonijevic
Marija Stanimirović Antonijević
Head Nurse
Teodora-Zdravkovic
Teodora Zdravkovic
Operations Coordinator
Klinike

Procedura se vrši u privatnim bolnicama Medigroup u Beogradu, u Srbiji i St. James u Slijemi, na Malti.

Imajte na umu da radi vaše udobnosti organizujemo transfere od aerodroma do vašeg odabranog smeštaja i bolnica na ovim lokacijama.

Izveštaj studije

Naš izveštaj za studiju iz 2017. godine o autolognoj in vitro aktivaciji jajnika sa ortopedskom retransplantacijom vođenom ultrazvukom je objavljen u Američkom žurnalu za kliničko i eksperimentalno akušerstvo i ginekologiju (American Journal of Clinical and Experimental Obstetrics and Gynaecology).